6 Mart 2013 Çarşamba

www.ankaramarangoz.com




www.ankaramarangoz.com bir web adresinden daha çok içeriğiyle ve güncel resimleriyle ahşabın güzelliğini,doğallığını gözler önüne seren bir çalışmadır.

Sitenin adının ankaramarangoz olmasının sebebi bu mesleğin peygamberler çağından günümüze kadar ulaşmasıdır.Erakmanlar inşaat ahşap işini mühendislik vizyonu ile birleştirerek günümüz çağına uyarlamaktadır.Son sistem makineler kullanılarak ahşaba yeniden hayat veriliyor.

Bunlarda bazıları Laminasyon,fingerjoint,profil makinesidir.Bu üç temel makine sayesinde ahşaplar uç uca eklenerek tutkallanıp sıkılmakta farklı kalınlık,genişlik ve uzunlukta keresteler elde edilmektedir.Peki bu şekilde lamine edilmiş malzemeler değilde bütün tomruk biçimi kereste kullanılsa olmazmı?Elbetteki olur ancak tomruk biçimi keresteler ahşap yapılarda pek çok sıkıntıyıda beraberinde getirmektedir.Eğilme bükülme sehim yapma çatlama ve hatta kırılma gibi sorunlar laminasyon teknolojisi ile aşılmaktadır.

FİNGER JOİNT MAKİNESİ


LAMİNASYON ve LAMİNE PRES MAKİNESİ




PROFİL MAKİNESİ







Erakmanlar inşaat ailesi olarak günümüz teknolojisinin sunduğu olanaklar ve deneyimimiz sayesinde sağlam ve yaşanabilir mekanlar yapmaktan gurur duyuyoruz.Her türlü sorunuz için www.ankaramarangoz.com sitesinden bize ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder